torstai 24. huhtikuuta 2014

Ratsasteluja

Näin nopeasti alkuun kertaankin eilistä ratsastustuntia. Kolalla siis ilman satulaa.
 Eka siis ihan väistöjä ja siirtymisiä vapaasti. Aluks oli vähän ongelmallistä mennä eteen. Itsenäisen työskentelyn jälkeen siirryttiin tekemään viisikaarista kiemurauraa, ja joka karteessa tuli asettaa ja "työntää" ponin peppua kaarteen keskelle. Aluksi meni tämä vähän vain selässä istumiseen, itse ainakin olin laiskalla päällä, kun oli kuuma ja aurinko porottii. Kuitenkin tsempattuani itseäni, kaikki alkoi sujumaan. Sain todellä hyvin (ainakin omasta mielestäni) harjoituksen toimimaan. Sen jälkeen otettiin kahdella ympyrällä laukkaa. Alkuun ei meinannut meillä laukak nousta oikeaan kierrokseen, mentiin välillä pelkkää kiitoravia, mutta kyllä se sitten nousi. Vasen kierros olikin paljon helpompi. Laukkojen jälkeen sain vapaasti mennä ravipohkeen väistöjä, ja väistön jälkeen aina pieni pätkä laukkaa. Ideana että jo väistää oikealle vasen laukka, väistö vasemmalle oikee laukka. Meillä ei aina jokanen nosto ollu iha perfect, mutta kuitenkin olin ihan tyytyväinen. Lopuksi mentiin vielä kaikki yhdellä isolla ympyrällä kolmea sokerinpalaa. Ihan mukava fiilis jäi tunnista, oli ihanaa mennä pitkästä aikaa taas ilman satulaa. Paremmin olisin voinut ratsastaa eteen, mutta hyvä näin. Vähän on häntäluu kipeänä, mutta se oli sen arvoista!


Tähän samaan postaukseen kirjoittelenkin sitten vielä tiistain ratsastuksista, kun sain tänään vasta kuvat koneelle. Hups! Sen verran sanon, että toiveena oli nuo tekijänoikeudet, joten älkää niistä sen enempää välittäkö. Kaikki kuvat otettu kamerallani, kuvat joissa itse olen, on tietenkin ottanu joku muu, tällä kertaa Saara Heiskanen, kiitos!

Ensimmäisenä laitettiin Posse kuntoon ja suunnattiin kentälle. Kentällä ottelin eka ns. rakenne kuvia ja maastakäsin taluttelin sitä siinä. Joten kun hyppäsin selkään alkoi miltein heti työskentely.
 
Nopeiden käyntien jälkeen aloiteltiin taas ympyröillä. Ravit aloiteltiin pitkin ohjin, mutta tästä ei kylläkään meinannut tulla yhtään mitään, kun Possella kauheat energia varastot.


No ei siinä muu auttanut kun ohjat keräillä. Luvassa oli nyt voltteja, pysähdykisä, peruutuksia ja siirtymisiä.

 
Näitä samaisia harjoituksia jatkettiin, ja välillä otettiin pitempiä ravi pätkiä ja välillä käyntejä.


 

Käynnissä ja ravissa yritettiin välillä pientä muotoon hakemista. Välillä onnistuttiin.




Hetken kävelyn jälkeen otettiin liina mukaan. Koska laukat olivat välillä vaikeita, tuli vain idea että jos koettaisi liinassa "saisi enemmän aikaa ohjaamiselta keskittymiseen, että hevonen ei kiidä".

 
Eka nosto nousi hieman kiitoravista, mutta seuraavassa kun keskityin vähän paremmin itse nostoon, se sujui hyvin!  Samat asiat toiseen suuntaan. Laukkojen jälkeen tehtiin vielä vähän asettumis ja siirtymis harjoituksia. Ratsastukseni jälkeen Possella oli vielä hirmuisesti energiaa, joten Saara pomppasi selkään.


Saara meni taivuttelua sun muuta ravissa jä käynnissä. Aikapaljon rennommin kuin minä. Mutta näin tällä kertaa.

Seuraavaksi oli Vilin vuoro tullo kuvioihin. Eli hoidettiin Vili kuntoon (, samalla kun Posse hoidettiin pois) ulkona. Vilistä kanssa muutama "rakennekuva".

OHO! Vähä vino kuva....
 Saara ratsasti Vilin läpi, ravissa menivät kokorataleikkaa kaheksikkoa. Tällä kertaa he ottivat myös pitkästä aikaa lyhykäiset laukan nostot molempiin suuntiin.


Lopuksi Saara käveli (niinkuin kuvassa näkyy) Vilin kanssa loppukäynnit maastakäsin.

 Viimeisenä otettiin käsittelyyn Nalle! Nallen kanssa lähdettiin ensimmäisenä maastoon ohjasajaen.
Maastossa poseeratiinkin vähäsen kameraan. Teimme pienen lenkin tuota hiekkatietä pitkin. Poni osasi hyvin kuunnella, vaikka vähän jänskättikin, kun ei olla kuin muutama kerta ennen oltu maastossa ohjasajaen tälläin.

  Maastolenkin jälkeen mentiin ravailemaan ja harjoittelemaan kääntymistä kentälle. Kenttätyöskentelykin onnistui vallan mainiosti! Tallissa hoidettiin poni, jonka jälkeen oli meidänkin aika jo lähteä tallilta.
Ihana tallipäivä taas kerran oli ♥
♥ Rakas hoitoponiseni ♥

Tän kerran saatte laittaa kommenttia mun ratsastusasentoja jne. Negatiivinenkin sopii, kunhan asiallista!

Kommentoi siis ihmeessä, miltä asentoni hevosen selässä näyttää! Kertokaa mitä pitäisi korjata!




2 kommenttia:

  1. Ihana postaus taas kerran ♥ Millä ohjelmalla laitoit noi © Saara © Jenny ? (: Ratsastusasennostasi, että muista laittaa kyynärpäät koukkuun, kanna itse ja rentouta kädet! Muuten istut mun silmään ainakin suorassa ja hyvin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi kyynärpäät huomasin ittekkin. Tuli siitä kun myötäsin tavallaan vähän liikaa. Mutta virheistä voi oppia ;)! Ja käsine kaa mulla aina ongelmia, ja tulee jatkossakin oleen :D Mut kiitti kuitenkin kommentista!!

      Poista