sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Se olikin liian hyvää ollakseen totta

Moikka!

(Postauksen kaikki kuvat arkisoista, eli eivät uusia)

En saanutkaan kuvia vielä, mutta ei se mitään. Teen niistä kuvista sitten erillisen postauksen, mutta ajattelin nyt julkaista tämän jo ennen juhannusta kirjoittamani postauksen keskiviikosta.
Tallilla kaikki ok, hepat kunnossa ja liikutukset jatkuneet normaalisti. Kotonakin lemmikit ok. Yritän jotain kunnon "kesäpostausta" teille tehdä, tääss, missä kirjoitan kattavasti erityisesti lemmikeistä ja tallin asukeista. Mutta asiaan:
Keskiviikkona menin tallille kolmen jäljestä. Hoitelin Nallea pihalla, ja laiotin varusteita sille. Suvi tulikin pian paikalle, ja heitettiin loput kamppeet ponille ripeästi päälle. Kentällä Suvi ratsasti Nallen ohjeideni mukaan. Hienosti se ravikin jo sujuu ilman taluttajaa. Sitten hoidettiin Nalle reippasti yhdessä pois. 

Nalle näyttelyissä 2013.

Possen omistaja Minna A. olikin jo hoidellut Possen kuntoon, ja minun ei tarvinnut kuin hypätä kyytiin. 
 Aluksi kävelin pitkin ohjin, jonka jälkeen tein muutamia väistöjä käynnissä molempiin suuntiin.

Helmikuu 2015

Seuraavaksi ravailin kiemuroita ja kaarmuroita, ja Posse tuntui tosi kivalta ratsastaa. Jo tässä kohtaa mietin, että jes, sillä meillä menee usein penkin alle jos joku on kameran kanssa. Nt kuitenkin meni hienosti.
Ravissa työskentelin aika paljon molempiin suuntiin. Vasempaan pohje meni paremmin läpi, mutta oikeeseen sain muuten hevosen menemään paremmin.

30.4.15 

Ravien jälkeen oli laukan vuoro. Ravasin hetken ympyrällä, jonka jälkeen nostin oikean laukan. Nosto oli suht hyvä, ja laukka loistava! Olin ilonen, sillä ihanaa mennä hyvin, varsinkin kun joku kuvaamassa ja omistajakin katselemassa. 

Posse ja Nelli 30.4.15

Ratsastin hetken oikeaa laukkaa, välillä kevyessä istunnassa, välillä istuen syvään ja kertaalleen pitemmälläkin ohjalla. Sitten ravin kautta käyntiin kunnon taputusten kera.
Hetki käveltiin, jonka jälkeen suunnan vaihto ja taas ravailua. Vasempaan sain Possen mukavaksi ympyrällä kahden puomin yli. 
Työskentely sujui todella hyvin, joten siirruin uralle, ja yritin laukannostoa.

Tammikuu 2014

Kauhee ravi vaan jatkui ja jatkui. Itellä alko meneen jo vähän turhaantumisen puolelle, mutta jatkoin. Välillä hidastin ravia ja uusiksi eteen. parit pukit tuli aina väliin. Aattelin että kyllä tää tästä. Mutta ei, sitten tuli pari pukkia putkeen ja multa lähti jalustimet, no jatkoin ja tuli sellanen astetta isompi pukki ja sen verran muistan tästä nopeasta tapahtumasta, että yritin ottaa harjasta kiinni kutta lenskinkin persuksilleni maahan...

Posse pisti parastaan kun töihin olis pitäny lähtee, Helmikuu 2015

No nousin samantien ylös ja kävelin Minnan kiinni ottaman hevosen luo. Hieman hävetti, kun olen viime ajat hehkuttanut kuinka hienosti on just laukat menny, ja nyt sitten pikku pompusta lensinkin maahan... 
No sitten selkään vaan ja uusi yritys. Hieman Posse yritti pomppia omiaan, tietysti halus koittaa jos ratsastaja tulis alas vaikka uusiks yhtä helposti. Nyt olin päättäväisempi ja valmiimpi. Muutaman testipukin ja muun temppuilun jälkeen laukka nousi, ja oli yllättävän hyvä. En jatkanut laukkaa kuin muutaman kierroksen ja pienellä työstöllä. Se nousi, antaa jäädä siihen tällä erää.
 Sitten nopeet käynnit ja kunnolla ravailua. 

Helmikuu 2015

Kyllä oltiin niin nöyrää poikaa ravissa. Menin molempiin suuntiin niin kevyttä, kuin harjoitusravia. Harjoitus ravikin oli yllättävän helppoa istua. Tuntui jopa mukavalta! Hevonenkin haki itseään pyöreäksi ja muutenkin loppu oli ihana♥

Joskus haukotus yllättää. Joulukuu 2014

Otsikosta sen verran, että Posse meni alussa niin todella hyvin, etten ollut uskoa. Sillä olin tarha pörhöilyjen jälkeen olettanut, että ratsastus ei mene niin hyvin. No se menikin niin hyvin aluksi, että se olikikin liian hyvää ollakseen totta.
Lopuksi hoidettiin Posse yhdessä, otettiin muutamia kuvia ja hevonen laitumelle.
Oli tosi mahtavaa kuulla kehuja, että hevonen liikkui kanssani hyvin jne. tippumisesta huolimatta. Vaikka itse olen hyvin vaatimaton, enkä osaa kehuja kovin hyvin ottaa vastaan.. ;D
Pakko tännekkin sanoo, että on tosi mahtavaa ratsastaa Possella, ja vielä parempaa on mahtava omistaja, jonka kanssa helppo keskustella ja sopia erinäisistä asioista.
Lottovoittohan tuo on!

Mielipidettä tämän tyyppisestä postauksesta :)?


2 kommenttia: